Aslanağzı çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Aslanağzı çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Yazar: Emre Çiçek bakımı

Aslanağzı çiçeği birçok renge bürünmüş salkıma benzer yapıya sahip bir çiçek türüdür. Genel olarak pembe, beyaz, sarı, kırmızı ve mor renklerde görülmektedir. Yaprak yapısı bulunduğu konum, yetiştirilme şekline bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Yaprak yapısı olarak oval bir görüntü ya da mızrağa benzer bir yaprak yapısına sahip olabilmektedir. Aslanağzı Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Çiçek sevenlerin her zaman tutkusu olan ve merak ettikleri bir çiçek türüdür. Bahçelerde başköşeyi almış aslanağzı çiçeği çok yaprak içeren yapısıyla bazı bölgelerde yaz sonuna kadar çiçek açmaya devam edebilir. Ancak genel olarak yaz başında çiçek açarak yaz ortası sıcaklarında çiçek açmayı kestiği gözlemlenmiştir.

Aslanağzı çiçeği ortalama olarak 40 – 50 cm civarlarında uzama gösterir. Bu boyut ise çiçeğin gösterişini ihtişamını sergilemeye yeterli bir boydur. Eşsiz güzellikte çoklu yaprak yapısı sayesinde bahçelerin en çok tercih edilen çiçekleri arasında bulunmaktadır. Diğer çiçeklere nazaran çiçek açma dönemindeki bir aslanağzı çiçeği altta kalmış çiçekleri kurumasına rağmen dönemi bitene kadar üstten yeni çiçekler açmaya devam eder.

Aslanağzı Çiçeği Yetiştirilmesinde dikkat çeken ortalama olarak bakımıyla alakalı olarak 1 – 2 yıl yaşamasıdır. Tohum kullanacak olan çiçek severlerin eylül ve mart ayları bu çiçeği çimlendirmeleri adına en uygun aylar olarak bilinir. İstilacı yapısı gereği ekildiği yıl ve sonrasında çiçek vererek çoğalmaktadır. Her bitkide olduğu gibi bakım, su ve budama işlemleri düzenli olarak yapıldığı sürece çiçek açmaya ve bahçenizi güzelleştirmeye devam eder. Organik maddelere ayrı bir tepkisi olan bu çiçek gübreli topraklarda son derece muntazam bir şekilde gelişerek görüntü açısından da bir görsel sergiler. Kullanılacak toprağın mineral ve gübre değerleri ne kadar fazla olursa çiçeğinizin gelişimi o kadar hızlı ve doğal olacaktır.

Bunada Göz At  Çanta çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Aslanağzı Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Aslanağzı Çiçeği Özellikleri Nelerdir? Tüm çiçek severler tarafından beğeni toplayan aslanağzı çiçeğinin tohum olarak ekilerek yetiştirilmesi en sağlıklı yöntem olacaktır. Eylül ve mart ayları tohumunu çimlendirme için en uygun olan aylardır. Nemli ortam ayarlanarak ekilen tohum 6 ila 8 cm aralığına ulaştığında şaşırtma tekniği denilen teknik uygulanarak dikilmek istenilen yere değişim yapılır.

Gerekli su, mineral ve bakımı düzenli olarak sağlandığında gözle görülür bir değişim elde edilir. Gün ışığına bağımlı olan bir bitki olduğundan gelişme döneminde ışık alacağı yerlerde tutulmasına gerek vardır. Gelişim dönemindeki hassasiyeti doğrultusunda gün ışığı alan fakat doğrudan görmeyeceği bir alan yaratılırsa sorunsuz bir şekilde gelişim göstermektedir. Daha pırıltılı bir aslanağzı çiçeği yetiştirmek için özenli bir bakım şarttır.

Aslanağzı Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Çok güzel bir görsele sahip olan aslanağzı çiçeği çok basit bir bakım ile daha da güzelleştirilebilir. Peki Aslanağzı çiçeği bakımı nasıl yapılır? tohum olarak yetiştirilmesi uygun olan bu çiçek türü için belirli aylarda çimlendirme sağlanmalıdır. Ilık ve nemli ortamları çok seven bu bitki ev içerisinde doğru ortam yakalandığı takdirde her mevsimde yetiştirilir. Aslanağzı Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Şunlardır;

  • Çimlendirme zamanına özen ve dikkat edilmelidir.
  • Çimlendirme ve gelişme dönemi için belirlenecek yerin toprak seçimi son derece önemlidir.
  • Gelişimi ve sabit kalacağı yere karar verilirken ışık ihtiyacını yeteri kadar almasına özen gösterilecek bir yer belirlenmelidir. Aksi takdirde kuruma ya da hastalık kaparak bitki ölebilir.
  • Kış dönemi ve yaz dönemi için bir sulama periyotu oluşturulması gereken bir bitkidir. Toprağın hafif nemli kalacak şekilde sulanmasına özen gösterilmelidir.
  • Büyümekte olan bitki filizlendikçe kök kısmına yakın çiçeklerinden kuruma yaparak dökecektir. Bu durum boy atamasıyla alakalı olabilmektedir. Boy attığı bu dönem içerisinde kurumuş olan dal, filiz ve çiçeklerin temizlenmesi bitkimizin rahatlaması açısından büyük bir rol oynayacaktır.
Bunada Göz At  Trüf Mantarı Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL