Benjamin ağacı nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Benjamin ağacı nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Yazar: Emre Ağaç bakımı

Benjamin ağacı minik süs ağacı olarak bilinse de evinizde bulundurduğunuzda, evinizin kirli havasını uzaklaştırır. Eğer evinizin içinde sigara tüketiyorsanız, sigara kokusundan rahatsız oluyorsanız Benjamin ağacı artık evinizde ki ortamın kurtarıcısı olacaktır. Peki Benjamin ağacı nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır? Benjamin ağacını dilerseniz evinizin içinde dilerseniz de balkonunuzda yetiştirebilirsiniz. Yetiştirirken dikkat etmeniz gereken hususlardan ilki direk olarak güneşe maruz kalan ortamlardan Benjamin ağacınızı uzak tutmaktır. Benjamin ağacı güneşi sevse de, güneş ışınlarının tam olarak üzerine gelmesinden hoşlanmaz. Bu durum onun yapraklarına zarar verebilir. Bunun yanı sıra Benjamin ağacının yaprakları genel olarak güneş gördüğü zaman o tarafa eğilmeye başları. Bu durumu engellemek için çiçeğinizi kontrol edip arada bir saksınızın yönünü değiştirebilirsiniz. Yaz ya da kış aylarında her şekilde Benjamin ağacınızı oda sıcaklığında tutup, büyütmeniz gerekmektedir. Çok yoğun bir şekilde hava akımı bulunduran kapı, pencere yanlarında bulundurmamanız gereklidir. Yılda ortalama 2 kere ağacınızın toprağına vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Bu durum hem köklerini hem de yapraklarını beslemektedir. Benjamin ağcını yetiştirdiğiniz yerde ona temas eden başka bir eşya olmamalıdır. 7 derece altında yaprakları cansızlaşmaya başlayabilir. Saksısını nisan ayında değiştirirseniz sizin için büyük avantaj teşkil eder.

Sulama işlemine geldiğimizde ise kışın daha az su yazın ise kışa göre daha fazla sulama yapabilirsiniz. Suyun toprağın tüm kısımlarına ulaşmış olmasına özen gösterin. Budama yaparken sadece çok fazla uzamış dallara ve sararmış olan yaprakların bulunduğu dalları temizlemeliyiz. Dalları kestikten sonra dikkat etmemiz gereken nokta dalların hava almasını önlemektir. Bunu bir macun yardımıyla yapabilirsiniz. Benjamin ağacı nasıl çoğalır? Eğer ağacınızın 2 ya da daha fazla gövdesi varsa, köke yakın bir noktadan bir gövdeyi kesmeniz gereklidir. ikinci aşama olarak kestiğiniz gövdeyi kök verene kadar suda bekletirsiniz. Son aşama olarak da köklenen Benjamin ağacınızı kökünü uygun bir toprağa ekersiniz. İşte Benjamin ağacının kısaca yetiştirilmesi ve bakımı bu şekildedir.

Bunada Göz At  Kuşburnu Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Evde Benjamin ağacı bakmak ve çoğalmasını sağlamak

Evde kendi Benjamin ağacınıza bakmak ve çoğalmasını sağlamak  oldukça basittir. Sadece dikkat edilmesi gereken noktalara, çok fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin sulama,  soğuk yerlerde bulundurmama, yeterli miktarda vitamin verme ve bunun gibi seçenekler yerine getirilirse Benjamin ağacınızın gayet sağlıklı bir formda büyümeye devam eder. Eğer farklı bir gövde verdiyse, işte tamam! Yeni bir Benjamin ağacınız daha oluyor.

Yeni oluşacak Benjamin ağacınızı kesinlikle geniş ve ferah bir saksıya dikin. Kökleri rahat bir şekilde büyüyüp, gelişebilsin. Toprağının besin değerinin yüksek olmasına dikkat edin. Bu önemli hususları eğer gerçekten önemserseniz evde rahat bir şekilde Benjamin ağacınızı büyütebilirsiniz.

Benjamin ağacı yetiştirmenin püf noktaları

Sulamasına dikkat etmeniz gereken bir içeriği vardır. Düzenli olarak sulama yapmazsanız, yaprakları cansızlaşabilir. Benjamin ağacı kolaylıkla ve hızlı şekilde büyüyebilen bir ağaç değildir. O nedenle bir süre sonuç alamadığınız taktirde, sabit bir şekilde olan sulama zamanlarınızı değiştirmeyiniz. Kış aylarında mutlaka oda sıcaklığında olan sular ile sulama yapılmalıdır. Yılda 2 feda toprağını gübreleyebilir, daha canlı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

Suyunu dökerken toprağa yakın bir noktadan dökmeniz gereklidir. Döktüğünüz suyun her noktaya yayılmış olmasına özen göstermeniz gereklidir. Her sulamadan ortalama 2 saat sonra saksının tabağını kontrol etmeniz gereklidir. Tabakta kalan su birikimi bitkilerinizin çürümesine yardımcı olabilmektedir. Benjamin ağacının yanında ona temas edecek bir eşyanın olmamasına özen göstermeniz gereklidir. Yazın ve kışın düzenli aralıklarla düzenli bir şekilde sulamasını gerçekleştirmeniz gerekmektedir.


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL