Unutmabeni (beni unutma) çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Unutmabeni (beni unutma) çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Yazar: Emre Çiçek bakımı

Oluşumunun Amerika ve Avrupa kıtalarında meydana çıktığı bilinmekte olan bir bitkidir. Ot yapısı ile tanınmakta olan bu bitki aynı zamanda süs bitkisi olarak da hayatımızda yer almaktadır. Peki Unutmabeni (beni unutma) Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? açıklık getirecek yazımız ile sizi bilgilendireceğiz.

Unutmabeni (beni unutma) çiçeği halk arasında fare kulağı çiçeği olarak da bilinmektedir. Bunun sebebi ise benzerliğidir. Tam formuna kavuşan bir Unutmabeni (beni unutma) çiçeği 20 ila 30cm aralığına ulaşabilir. Gelişimini tamamladıkça çiçekleri yıldız görüntüsüne bürünür. Enteresan bir hikâye ile ismini alan bu çiçeğin Allah’a yalvardığı ve bu yakarış içerisinde Unutmabeni (beni unutma) Allah’ım diye dua ettiği söylenmektedir. Bu nedenden dolayı adı Unutmabeni (beni unutma) çiçeği olarak bilinir.

Unutmabeni (beni unutma) Çiçeği Yetiştirilmesi kolay fakat detaylı bir işlem gerektirmektedir. Yapısından dolayı karasal iklimden hoşlanmayan bir çiçektir. Sert bir yapıya sahiptir. Bol güneş ışı alan yerlerde maksimum verim gözlemlenmektedir. Bu nedenle bulunduğu ortamın güneş görmesi ve hava alması çok büyük önem taşımaktadır.

Ev ortamına da uyum sağlayabilmekte olan bu çiçek türü balkon ya da teras gibi alanlarda kapalı ortam olduğu sürece yetiştirilebilecek bir bitkidir. Ömrü tohum vermesiyle birlikte belirlenebilmektedir. Tohum verdikten sonra 2 yıl gibi bir süre yaşayabilir. Güzel bir bakım ile bu süre uzatılabilmektedir. Ancak belirlenen en ortalama ömür 2 yıldır.

Unutmabeni (beni unutma) Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Unutmabeni (beni unutma) çiçeği toprak konusunda olduğu gibi yer konusunda da oldukça nazlı bir çiçek türüdür. Yerini beğenmediği takdirde küser ve solmaya başlar bu durumda yerini değiştirmelisiniz. Tohum ile üretilmektedir. Tohumlar 10 gün gibi bir süreçte çimlenme gösterir. Düzenli olarak sulama yapılmalı ve güneş alabileceği bir konumda bulundurulmalıdır. Sert soğuklardan etkilenmekte olan Unutmabeni (beni unutma) Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir? sorusuna cevap niteliğinde bir yazı oluşturacağız. Bu yazı sayesinde sizlerde bu güzel çiçeği evinizde ya da bahçenizde yetiştirebilecek donanımı kazanmış olacaksınız.

Bunada Göz At  Zambak nasıl yetiştirilir? bakımı nasıl yapılır?

Süs bitkisi oluşunun yanı sıra ot görüntüsü ile popüler bir çiçek türüdür. Aynı zamanda çiçek açtığı dönemlerinde ki o mavinin efsane tonları ile görüntüsü büyüleyici bir hal almaktadır. Yarattığı atmosfer ile kişilere huzur veren bir çiçek oluşu vazgeçilmez özelliklerindendir. Ilıman hava koşullarında hızlı gelişim sergilemektedir. Amerika ve Avrupa kıtalarının en popüler süs bitkisi olarak bilinir. Ayrıca doğum yeri de bu kıtalardır. Unutmabeni (beni unutma) çiçeğinin yetişmesinde izlenilen yolları aktarmaya çalışacağız.

Unutmabeni (beni unutma) Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Mavinin tonlarını en iyi vurgulayan bitki Unutmabeni (beni unutma) çiçeğidir. Ilıman hava şartları çerçevesinde her alanda yetiştirilir. Ancak bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalar uygulandığı takdirde şaşırtıcı gelişmeler gözlemleyebilmeniz mümkündür. Unutmabeni (beni unutma) Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları Şunlardır;

  • Sert bir yapısı olduğundan karasal geçen hava şartlarını sevemez bu koşullarda gelişim göstermez öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli husus budur.
  • Sıcak koşullarda her alanda yetiştirilir özelliği vardır ancak güneş görmesi adına evde pencere önlerinde konumlandırılırsa verim alınması daha kolay bir hal alacaktır.
  • Tohum olarak üretilir. Tohum verdikten sonrasında 2 yıl kadar yaşam sürer. Uzun süre yaşaması için gün ışığı ve hava alması çok önemlidir.
  • Nazlı bir bitki olduğu için yerini yadırgaması söz konusu olabilmektedir. Yapraklarının rengi ve soluk görselinden yerini beğenmediği anlaşılabilir.
  • Tohum üretimi açısından verim almak içinse toprak seçiminin çok iyi yapılması gerekmektedir. Kaliteli toprak seçimi ve doğru sulama ile kolayca yetiştirilir.
  • Çimlenme sonrası yeterli gün ışığı ve düzenli sulama ile gayet güzel bir gelişim sağlanabilmektedir.
  • Eğer yaprak dökümü yaşamışsa hava şartları ile ilgili olabilir. Soğuk geçen kış sonrasında yeniden canlanacaktır. Soğuklara karşı korunması hiç yaprak dökmeden yaşamasına uygun olanak sağlayacaktır.
Bunada Göz At  Sakız sardunya çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır bahçe bakımıyla uğraşıyorum hobi olarak. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL