Çiçek bakımı

Anemon Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Türkiye geneli dağ lalesi olarak da bilinen bir çiçek türüdür. Gerek rengi gerekse yapısından dolayı birçok kültür üzerinde yeniliği ve genç oluşu simgelemektedir. Anemon çiçeği yapısı gereği mavi tonda olan bu türün orta kısmı ise beyaz renktedir. Çok faydalı bir çiçek türü olan anemon çiçeği ilaç yapımında da rol almaktadır. Dağ lalesi olarak da bilinen bu çiçek soğuklardan etkilenmemek adına soğuk zamanlarda yapraklarını toplayarak kendini soğuğa karşı koruma moduna alır. Peki bu Anemon Çiçeği Nasıl Yetiştirilir sorusunun cevabını içermekte olan bir yazı hazırlayacağız. Tüm çiçek severlerin kolayca anlayabileceği ve uygulayabileceği birtakım yöntemlerden bahsedeceğiz.

Anemon çiçeği hemen hemen tüm ülkelerde Yetiştirilir özelliğe sahip bir çiçek türüdür. Türkiye’de Antalya ve Aydın bölgelerinde Anemon çiçeği yetiştirmek çok kolaydır. Hatta bazı yerlere özel olarak kendiliğinden büyüdüğü gözlemlenmektedir. Birçok alanda kullanılması mümkün olan bu çiçeğin ülkemizde sera üretimi de mevcuttur. Uzun süre yaşayabilen bir bitki olduğundan çok sayıda çiçek sever bahçesinde görebilirsiniz. Anemon çiçeğinin bakımı farklı bitkilerle kıyaslandığında çok basittir.

Tohumu sayesinde ekim sağlanarak üretim gerçekleştirilmektedir. Evinizin bahçesinde rengarenk bir şölen sunar. Bakım olarak yorucu ve zahmetsiz bir yöntem gerektiren bu bitki herkes tarafından üretilebilir. Renk olarak çok güzel olduğu gibi yoğunda bir kokusu bulunmaktadır. Birçok hastalığa şifa olmuş bir bitki türüdür. Ancak kullanım dozları fazla olduğunda zarar verebilmektedir. Bu nedenle bu bitki üzerinden şifa arayan kişilerin dozu konusunda çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu kadar faydalı oluşuna bir sebep ise içeriğinde bulundurduğu maddelerin yoğunluğu ile ilgilidir. Çok sayıda madde içermekte olan anemon çiçeği yağ sanayisinde dahi kullanılmaktadır.

Anemon Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Anemon Çiçeği Özellikleri Nelerdir? merak edenler için derleme yapacağız. Öncelikle bu bitki uzun süre yaşama özelliğine sahip bir bitkidir. Bu nedenle çok yıllık ot bitkileri arasında yer alır. Rengarenk çiçek yapısı ile göz kamaştıran bir çiçek türü oluşu ona karşı ilgiyi çoğaltmaktadır. Yaprak yapısı olarak kök kısmına yakın yerinde yaprak bulunmaktadır. Kazık kök adı verilen bir kök yapısına sahip olan bu çiçek çok güçlü ve dayanıklı bir yapıdadır. Bir arada çok görülmemekle birlikte 60 farklı türe sahiptir. Genelde ılıman ya da serin bölgelerde daha çok rastlanmaktadır. Çok sayıda ülkede rastlanabilir bir çiçek türü olmasına rağmen ülkemizde Antalya ve Aydın bölgelerinde sık rastlanmaktadır.

Anemon Çiçeği gübre ve nem olarak yoğun toprakları sevmektedir. Türe göre gölgeli ortamlarda yetişen türler vardır. Ancak genel olarak ışık seven yapıda bir bitkidir. Yaradılışı gereği kök, yaprak ve çiçeklerinde 103 çeşit farklı madde barındırmaktadır. Suya karşı çok hassas oluşundan sebep özellikle sıcak havalarda bolca sulanmasında fayda vardır.

Anemon Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları

Anemon çiçeği çoğu ılıman bölgede doğal yollar ile kendi kendine yetişen ve gelişen bir bitki olduğundan çok fazla bakım detayına sahip bir bitki değildir. Fakat bir çiçek sever olarak anemon çiçeği ekmeyi düşünürseniz işte Anemon Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları şunlardır;

  • Çiçeğinizi mümkün olduğunca nemli ve gübre açısından zengin bir toprağa dikin.
  • Büyüme ve gelişme durumu için bulunduğu yerin olabildiğince sıcak olmasına özen gösterin.
  • Sıcak seven bir bitki olduğundan soğuk dönemlerde ot veya saman ile üzerini kapatın.
  • Güneş ışığı görebileceği yerlerde yetiştirin.
  • Suyu çok severler bu nedenle sürekli sulama yapın.
  • Etrafında oluşabilecek yabani otlardan mutlaka temizlenmeli.
Emre

test test test

Recent Posts

Starliçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde en çok yetiştirilen çiçeklerden biri olan starliçe, aynı zamanda tüm dünyaya yayılmış tropikal bir…

2 yıl ago

Mutfak İçin Bitki Önerileri

Bir insan, şüphesiz günün büyük bölümünü mutfakta geçiriyor. Hal böyle olunca mutfak dekorasyonu da günümüzde…

2 yıl ago

Kış Mevsiminde Bitki Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiçekseverlerin en korktuğu mevsimlerin başında şüphesiz kış mevsimi gelmekte. Bitkiler, zaten oldukça narin canlılar olduğundan,…

2 yıl ago

Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Önceden yalnızda filmlerde gördüğümüz kaktüsler, özellikle son 20 yılda popülaritesinin çoğalması ile birlikte günümüzde neredeyse…

2 yıl ago

İç Mekan Bitkileri Neden Ölür?

Günümüzde evlerin olmazsa olmaz dekoratif nesnelerinden biri olarak iç mekan bitkileri en başta gelmekte. Ancak…

2 yıl ago

Dünyanın En Pahalı Bitkileri Nelerdir?

Bilindiği üzere gezegenimizin %70’i su, %30’u ise topraktan oluşmaktadır. Eski çağlara oranlara bitki türlerinin günümüzde…

2 yıl ago