Categories: Genel

Starliçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde en çok yetiştirilen çiçeklerden biri olan starliçe, aynı zamanda tüm dünyaya yayılmış tropikal bir bitki türü olarak bilinmektedir. Öyle ki, günümüzde hemen hemen her evde bulunan starliçe çiçeği hakkında en çok sorulan sorulardan biri olarak starliçe bakımı nasıl yapılır sorusu karşımıza çıkmaktadır. Peki, ana vatanı Güney Afrika olan, tropikal bir bitki türü starliçe bakımı nasıl yapılır? Starliçe bakarken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?

Starliçe Bakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yukarıda da bahsedildiği üzere starliçe tropikal bir bitki türü olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, starliçe bakarken dikkat edilmesi gerekenler söz konusu olduğunda, bu çiçek türünün mutlaka sıcak ortamda bulunması gerekmektedir. Starliçe çiçeği, doğrudan güneş ışığı alan bir alanda konumlandırılmalıdır. Ancak yaz aylarında ve özellikle öğle saatlerinde, çiçeği güneşin yakıcı etkilerinden korumak için yerini değiştirmeyi tercih edebilirsiniz. Starliçe çiçeğinizi yaz aylarında balkon ve bahçe gibi dış mekanlara koyabilirsiniz. Fakat kış aylarında ölmemesi ve hastalanmaması için çiçek mutlaka iç alanlarda bulundurulmalıdır. Oda sıcaklığı, kış aylarında starliçe bitkisinin yaşaması için gayet uygundur.

Starliçe bakımı sırasında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da bu bitkinin su ihtiyacıdır. Her ne kadar nemli ortamları seven bir tür olsa da, starliçe çiçeği fazla sulanmaktan ne yazık ki hoşlanmaz. Bu bitki türüne yalnızca toprağı kurumaya başladığı zaman su verilmesi tavsiye edilmektedir. Starliçe çiçeğinin toprağının kuruyup kurumadığını anlamak için, parmağınızı 3 – 4 cm kadar çiçeğin toprağına batırabilirsiniz. Eğer hala nemliyse, çiçeği sulamaya gerek yoktur. Eğer toprak kuruysa starliçe çiçeğinize su verebilirsiniz. Eğer net bir rutin oluşturmak istiyorsanız, starliçe çiçeğinizi yaz aylarında 4 ila 5 günde bir, kış aylarında ise 10 ila 12 günde bir sulamayı tercih edebilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken çok fazla su kullanmaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Son olarak starliçe çiçeğinizi sularken kullandığınız suyun temiz olmasına dikkat edin. Starliçe çiçeği oldukça hassas bir bitkidir. Özellikle çeşme suları içerisinde yer alan kireç, çiçeğin hastalanmasına sebebiyet verecektir. Çiçeği sulamak için paketli sular ya da kaynayıp soğutulmuş çeşme suyu kullanabilirsiniz.

Emre

test test test

Recent Posts

Mutfak İçin Bitki Önerileri

Bir insan, şüphesiz günün büyük bölümünü mutfakta geçiriyor. Hal böyle olunca mutfak dekorasyonu da günümüzde…

2 yıl ago

Kış Mevsiminde Bitki Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiçekseverlerin en korktuğu mevsimlerin başında şüphesiz kış mevsimi gelmekte. Bitkiler, zaten oldukça narin canlılar olduğundan,…

2 yıl ago

Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Önceden yalnızda filmlerde gördüğümüz kaktüsler, özellikle son 20 yılda popülaritesinin çoğalması ile birlikte günümüzde neredeyse…

2 yıl ago

İç Mekan Bitkileri Neden Ölür?

Günümüzde evlerin olmazsa olmaz dekoratif nesnelerinden biri olarak iç mekan bitkileri en başta gelmekte. Ancak…

2 yıl ago

Dünyanın En Pahalı Bitkileri Nelerdir?

Bilindiği üzere gezegenimizin %70’i su, %30’u ise topraktan oluşmaktadır. Eski çağlara oranlara bitki türlerinin günümüzde…

2 yıl ago

Köri Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Kendi bahçenizde köri ağacı nasıl yetiştirilir bilmek ister misiniz? Yüksekliği 4 ila 6 metre uzunluğuna…

3 yıl ago