Çiçek bakımı

Tül çiçeği nasıl yetiştirilir? Bakımı nasıl yapılır?

Bahçelerin, balkonların ve iç mekânların vazgeçilmezlerinden olan Tül (Kuşkonmaz) çiçeği nasıl yetiştirilir?

Tül çiçeği yetiştirmek için iki farklı yol izleyebilirsiniz. Tül (Kuşkonmaz) çiçeği çoğaltmak için başka bir çiçeğe sahip olmanız gerekiyor. Tohumla Tül (Kuşkonmaz) çiçeği yetiştirmek için sadece tohum satın almanız veya başka bir bitkiden tohum almanız yeterli olacaktır.

Tohumla Tül (Kuşkonmaz) çiçeği nasıl yetiştirilir? Sahip olduğunuz tohumlar için çimlendirme işlemine geçmeden önce, tohumun dış yüzeyindeki katmanı kâğıt zımpara kâğıdı ile nazikçe kazıyın. Eğer kâğıt zımpara yoksa, tırnak törpüsüne benzeyen bir alet de kullanabilirsiniz. Bu işlem sayesinde çimlendirme işleminin başarılı olmasını daha ihtimalli hale getirebilirsiniz. Zımparalama işleminde tohumların küçüklüğü yüzünden başarılı olamadıysanız, kumlu bir torbaya veya kavanoza alıp iyice çalkalayabilirsiniz.

Zımparaladığımız tohumları bir gece ılık suda bekletin. Eğer suyu sürekli ılık tutmak isterseniz bunun için bir kalorifer veya termos kullanabilirsiniz. Daha sonra tohumları saksılara veya bardaklara ekin. 2 cm kadar derinlik yeterli olacaktır ve üzerinden çok fazla bastırmadığınıza emin olun. Tohumların çimlenebilmesi için aydınlığa ihtiyacı olacaktır. Dolaylı güneş ışığı alan, odanın en aydınlık olan yerlerine yerleştirin ve toprağı filizlenene kadar nemli tutun. Nem ile ıslaklığı karıştırmayın, fazla ıslak olan topraklar çürümelere sebep olacaktır. Filizlenme ortalama dört haftayı bulacaktır ve sabır isteyen bir işlem olabilir.

Elinizde bir bitki var ve Tül (Kuşkonmaz) çiçeğini çoğaltmak mı istiyorsunuz? O halde Tül (Kuşkonmaz) çiçeğini filizlendirmeye bakalım. Olgun bir bitkinin anaçlarından düz bir dal kesilerek başka saksılara dikilmesine bölünme denir. Çiçek toprağına dikilen bu dallar, aydınlık ve sıcak bölgelerde bekletilmeli ve köklenene kadar nemli olmalı.

Tül (Kuşkonmaz) Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Tül (Kuşkonmaz) çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Bu çiçeğin botanik adı, sprenger’s asparagus veya asparagus aethiopicusdur. Güney Afrika’ya ait olan bu tür, parlak ve dolaylı güneş ışığını sever ve fazla güneş ışığına bağlı olarak kuruyabilir. İğneleri yanmaya karşı çok dayanıksızdır. Ayrıca ışık yetersiz olursa gene solarlar. Suyu seven bitkidir ancak fazla sulandığı takdirde kolaylıkla çürür. Ayrıca tamamen kuru toprakta da oldukça dayanıksız olur. Kışların soğuk olduğu bölgelerde iç mekânlara alınması gerekebilir ve tolere edebilecekleri soğukluk 13 ° C’dir. Büyüme dönemlerinde zayıf bir çözeltiye ihtiyaç duyarlar.

Hızlı büyüme alışkanlıkları nedeniyle, Tül (Kuşkonmaz) çiçeği sürekli budanmak zorunda kalabilir. Gerekirse, istenen boyut ve şekli korumak için ilkbaharda yeniden budayabilirsiniz. Dikenler keskin olabilir, bu nedenle tutarken dikkatli olun. Meyveleri yenmez ve zehirlidir. Temas edildiği takdirde tahrişe sebep olabilir.

Tül (Kuşkonmaz) çiçeği tam olarak yaygın bir ev bitkisi değildir ancak tüylü, hafif yapraklarıyla oldukça çekicidir ve iç mekanlarda başarıyla yetiştirilebilir. Daha sıcak bölgelerde bazen bir sarmaşık gibi büyüdüğü ve hatta istilacı olabileceği açık havaya kolayca adapte edilebilir.

Tül (Kuşkonmaz) çiçeği sadece adı ve görünüşü olan bir eğrelti otudur. Aslında Liliaceae ailesine aittir ve laleler, daylilies, amaryillis ve hostalar dahil olmak üzere zambakların bir akrabasıdır. Ortalama boyları 60 cm ila 2 metre arasında değişir. Açık havalarda yarı güneş alan bölgelerde (tercihen öğleden önce), iç mekânlarda dolaylı ışık ihtiyacı duyarlar. Saksılarındaki toprak iyi drene edilmiş olmalı 6.5-6.8 pH değerinde toprağa sahip olmalı. Bitki yazın çiçek açar

Tül (Kuşkonmaz) Çiçeği Yetiştirmenin/Bakımının Püf Noktaları

Bahçenizde veya balkonunuzda Tül (Kuşkonmaz) çiçeği yetiştirme niyetindeyseniz endişe etmeniz gereken çok fazla bir durum yok. Ancak gene de her bitkide de olduğu gibi bu çiçek için de dikkat edebilecekleriniz var. İşte Tül (Kuşkonmaz) çiçeği yetiştirmenin/bakımının püf noktaları:

  • Tül (Kuşkonmaz) Tül (Kuşkonmaz) gölgede büyür, ancak daha fazla ışığa alıştırılabilir. Doğrudan, parlak güneş ışığından uzak tutun, aksi takdirde yaprakları solabilir ve zamanla kurur.
  • Tül (Kuşkonmaz) çiçeği, saksılarda veya kaplara gevşek, iyi drene edilmiş saksı topraklarında dikilmeli. Açık havada, biraz asidik olan zengin, iyi drene edilmiş toprakta olmalı. Genellikle ideal olmayan toprak koşullarına toleranslıdır.
  • Tül (Kuşkonmaz) Tül (Kuşkonmaz) çiçeğini sulu tutmak biraz çaba gerektirir. Bu bitki nem ile büyür. İç mekân yetiştirme koşulları, özellikle kış sıcağı nedeniyle genellikle kuru olabilir. Bitki kahverengiye dönüyor ve soluk görünüyorsa, muhtemelen daha fazla suya ihtiyacı var. Tül (Kuşkonmaz) eğrelti otu ölü görünme noktasına kadar kuruyabilse de muhtemelen öyle değildir. Daha sıcak, nemli hava ve günlük buğulanma onu canlandırmaya yardımcı olacaktır. Açık havada, toprağın tamamen kurumasını önlemek için bitkinin toprağını nemli tutun.
  • Dışarıda gölgeli bir verandanız veya bir seranız varsa, iç mekân bitkileri büyük olasılıkla yaz boyunca hızlı bir şekilde büyür.
  • Tül (Kuşkonmaz) çiçeği 1/2 kuvvetine seyreltilmiş sıvı veya suda çözünür. Yaz aylarında bitkinin haftalık beslenmeye ihtiyacı olabilir; aksi takdirde aylık sulayabilirsiiz.
Emre

test test test

Recent Posts

Starliçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde en çok yetiştirilen çiçeklerden biri olan starliçe, aynı zamanda tüm dünyaya yayılmış tropikal bir…

2 yıl ago

Mutfak İçin Bitki Önerileri

Bir insan, şüphesiz günün büyük bölümünü mutfakta geçiriyor. Hal böyle olunca mutfak dekorasyonu da günümüzde…

2 yıl ago

Kış Mevsiminde Bitki Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiçekseverlerin en korktuğu mevsimlerin başında şüphesiz kış mevsimi gelmekte. Bitkiler, zaten oldukça narin canlılar olduğundan,…

2 yıl ago

Kaktüs Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Önceden yalnızda filmlerde gördüğümüz kaktüsler, özellikle son 20 yılda popülaritesinin çoğalması ile birlikte günümüzde neredeyse…

2 yıl ago

İç Mekan Bitkileri Neden Ölür?

Günümüzde evlerin olmazsa olmaz dekoratif nesnelerinden biri olarak iç mekan bitkileri en başta gelmekte. Ancak…

2 yıl ago

Dünyanın En Pahalı Bitkileri Nelerdir?

Bilindiği üzere gezegenimizin %70’i su, %30’u ise topraktan oluşmaktadır. Eski çağlara oranlara bitki türlerinin günümüzde…

2 yıl ago